Home

Achtergrond 186 x bekeken

Grondverkoop Eindhoven blijft nog fors achter

De opbrengsten uit grondverkoop door de gemeente Eindhoven blijven in 2010 voor het derde jaar op rij fors achter bij de verwachtingen.

Het college van Eindhoven, dat vorige week nog nieuwe bezuinigingen aankondigde, heeft dat woensdag geantwoord op vragen uit de raad. Het tekort in 2008 en 2009 was respectievelijk 90 en 68 miljoen euro. Dit jaar heeft Eindhoven tot dusver 14 miljoen uit grondopbrengsten binnen, terwijl was uitgegaan van 90 miljoen euro over heel 2010. Of er consequenties voor de aangekondigde bezuinigingen zijn, kon de gemeente woensdag niet zeggen.

Voorheen kende de gemeente nog veel onontgonnen gebied dat werd gekocht door landbouwprijs en werd ontwikkeld zodat enorme winsten werden behaald. Maar de gronden raken op en we houden ons de komende jaren vooral bezig met herontwikkeling, motiveert Eindhoven de tegenvallers. Ook de vraag naar veel nieuwe woningen neemt af of stabiliseert waardoor er ook minder woningen hoeven te worden gebouwd. De projecten die nu worden uitgevoerd, leveren niet de winsten van vroeger op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.