Home

Achtergrond 208 x bekeken

'Groei van industrie zwakt af'

De Nederlandse industrie kan de komende maanden waarschijnlijk geen vervolg geven aan de sterke groei uit de eerste helft van het jaar.

Dat stelde het economisch bureau van ING vandaag. In sectoren die het eerst groei vertoonden, lijkt de rek er inmiddels grotendeels uit.

Volgens de economen van de bank temperen de zwakke binnenlandse vraag en de minder uitbundige toename van de voorraden en de export de groei van de productie. Voor dit jaar verwacht ING een toename van de productie met 6 procent. Voor volgend jaar wordt een groei van slechts 2 procent voorspeld.

In de eerste helft van 2010 lag de industriële productie 7 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van de industrie groeide met 15 procent. Dankzij de opkomende economieën en de stimuleringsmaatregelen die wereldwijd werden genomen groeide de vraag uit het buitenland tweemaal zo snel als die uit eigen land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.