Home

Achtergrond 212 x bekeken

Greenery en Total Produce krijgen rechten zelfde rassen

Total Producedochter Total Berry heeft de exclusieve teeltrechten verkregen van nieuwe aardbeien- frambozen- en bramenvariëten van het Amerikaanse ontwikkelingsbedrijf Plant Sciences.

Met dat Amerikaanse concern sloot The Greenery in 2007 een contract voor de teeltrechten van aardbeienrassen. Volgens productmanager van The Greenery Gerard van Loon verandert er niets aan de samenwerking met Plant Sciences. "Wij hebben de teeltrechten in de Benelux voor dezelfde rassen als Total Berry nu heeft voor het Verenigd Koninkrijk." Met Total Berry deed The Greenery al zaken. Van verdere samenwerking is geen sprake. "Mogelijk dat de samenwerking met de contracten voor deze rassen wel intensiever wordt", stelt Van Loon. The Greenery stelde in 2007 de verkoop- en marketingrechten van deze rassen voor Europa verkregen te hebben.

Volgens een persbericht van Total Produce zullen de eerste partijen van de nieuwe rassen al beschikbaar zijn in het voorjaar van 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.