Home

Achtergrond 296 x bekeken

Goede kwaliteit dahlia's in keuringszaal

Dahliakwekers die bloemen willen inzenden voor de wekelijkse bloemenkeuring van de KAVB, hebben nog altijd handen vol werk met het zoeken van showrijpe bloemen, omdat de gevolgen van de weersomstandigheden van de afgelopen tijd niet zonder gevolgen zijn gebleven.

Bovendien komt het bloeiseizoen laat en traag op gang. Desalniettemin zijn enkele kwekers er toch in geslaagd het nodige materiaal naar de keuring te brengen en is de kwaliteit daarvan zonder meer goed. Zoals de rode Dahlia nummer 14-08 van Hariko. Mooi rood, bijna een semi cactus en aan het uiteinde van het bloemblad "ingeknipt", hetgeen deze Dahlia een extra accent geeft.

Hetzelfde geldt voor Dahlia nummer 19-08, die echter iets lichter getint is. Fraai van vorm is de decoratieve Dahlia 'Onesta'. J.H. van Eeuwijk en Zn. heeft deze week weer een stevige inzending. "Maar het was wel zoeken," aldus Henk van Eeuwijk. Prachtig is de diepgele Dahlia 'Geerlings Perfection'. Een cactus type en uit de stal van de inmiddels hoogbejaarde Dahlia-nestor Cor Geerlings die dit product twee jaar geleden introduceerde.

Verder showt Van Eeuwijk deze week de witte semi cactus 'Geerlings Sorbet'. Wit, met rode punten en erg attractief. Apart is de mooi rode D. 'Bacchus' die in 1952 werd geïntroduceerd, goudgeel de semi cactus 'P.G. Woodhouse' en mooi de bloemvorm van de purperen D. 'American Dream'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.