Home

Achtergrond 282 x bekeken

Geen rode kaarten voor controle phytophthora

De NAK heeft net als vorig jaar geen rode kaarten (boetes) hoeven uitdelen aan aardappeltelers die phytophthora-regels overtreden.

De keuringsdienst gaf minder gele kaarten (waarschuwingen). De NAK heeft dit jaar 773 controles uitgevoerd of akkerbouwers aardappelafvalhopen goed hebben afgedekt. Er zijn 42 gele kaarten uitgedeeld. Vorig jaar leverden 766 controles 54 gele kaarten op voor de telers.

Er is 152 keer gekeken naar phytophthora-haarden, waarvoor twee keer een gele kaart is gegeven. Vorig jaar waren er 159 controles op haarden, goed voor vijf gele kaarten. Er is 93 keer gekeken naar aardappelopslag. Twee telers hadden de opslag niet genoeg bestreden. Vorig jaar was dat bij geen enkele teler zo.

Of registreer je om te kunnen reageren.