Home

Achtergrond 249 x bekeken 1 reactie

Frans boeren houden melkkantoor in Parijs bezet

Het Maison du Lait in ­Parijs, waar alle belangrijke organisaties op zuivelgebied zijn gevestigd, wordt al meer dan een week bezet gehouden door de militante boerenbond Confédération Paysanne.

De bond wil twee zetels in het bestuur van de economische commissie Cniel waar tot nu toe alleen de ‘officiële’ melkveeorganisatie FNPL vertegenwoordigd is.
In de Cniel worden onder meer de afspraken gemaakt over de nationale richtprijs voor de melkprijzen. De boerenbond CP stelt dat de FNPL slechts een deel van de melkveehouders vertegenwoordigt en daarbij ook te eenzijdig optreedt.
Het bestuur van het Maison du Lait, dat werk biedt aan ruim 160 mensen, is naar de rechter gestapt om de blokkade op te heffen. De rechter heeft voorlopig een bemiddelaar aangewezen die moet proberen om de voorwaarden uit te werken waaronder het normale gebruik van het gebouw hervat kan worden. In eerste instantie is dat niet voldoende voor de Confédération Paysanne om de blokkade op te heffen. Eerder deze week voerde de bond actie op de beurs Space.

Eén reactie

  • no-profile-image

    blij

    VIVE LA FRANCE.

Of registreer je om te kunnen reageren.