Home

Achtergrond 180 x bekeken 6 reacties

Fonterra-voorzitter geeft verkeerd voorbeeld

Voorzitter van zuivelcoöperatie Fonterra, Henry van der Heyden van zuivelcoöperatie Fonterra aborteert op zijn bedrijven drachtige koeien om ze gelijktijdig aan de melk te krijgen.

Van der Heyden heeft toegegeven dat hij zich daarmee niet houdt aan de lijn die hij als bestuurder namens Fonterra uitdraagt. Daarover is in Nieuw-Zeeland een relletje ontstaan. De Nieuw-Zeelandse dierenbescherming spreekt er schande van en ook Fonterra is in verlegenheid gebracht. Het werpt een smet op het imago van het concern.

Van der Heyden bezit vier boerderijen met zo’n 1.500 koeien op het Noordereiland en is van plan een nieuw bedrijf te vestigen op het Zuidereiland. Van der Heyden heeft inmiddels beloofd dat zal stoppen met de praktijk van ’inducing’, het met een injectie oproepen van een abortus.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  @ Onno Dus jij zou liever je hoog productieve koeien opruimen en zelf eerste kalvers en dan nieuwe koeien opfokken om die te vervangen of de koeien die je opruimt omdat ze een te hoog celgetal hebben nog langer aanhouden om zo dit aantal koeien op te vangen. En hoe stel jij voor dat de koeien die laat afkalveren niet door de stier bevrucht worden anders stuur je alsnog drachtige koeien naar de slacht ps wij melken hier 9 a 10 maanden per jaar als het gras groeit

 • no-profile-image

  freek

  en wettelijk kun je nog 3% van je kudden "jnducen" dus op 1500 is dat 45 koeien dit zijn getallen waar de meeste boeren niet eens bij in de buurt komen

 • no-profile-image

  boer

  ik denk niet dat onno weet, en waarom de nieuwzeelandse boeren op deze manier boeren. is onno zelf boer of doet ie dit van andermans geld, of van het geld van zijn deense slachtoffers ( deense boeren). dit word noooit vergeten onno.

 • no-profile-image

  onno

  Of Freek, men kan beginnen om de veestapel eens fatsoenlijk te managen en van te voren een overweging te maken welke koeien toch als shashlik op de barbecue terecht moeten komen. Abortus plegen is onzinnig en absoluut tegen fatsoenlijk 'boeren' verstand en resulteert in een afkeer van de consument.
  Even voor de duidelijkheid, ik ben zelf grootschalig industrieel melkveehouder, ben dus geen activist.

 • no-profile-image

  freek

  die koeien gaan nu dus naar de slacht iedereen blij behalve de koe zelf. het is niet econimisch om die koeien voor 2 maanden minder melk te overwinteren of 22 maanden droog staan de stieren gaan dus op een vast tijdstip de kuddens uit en alles wat niet drachtig is gaat eind mei naar de slacht

 • no-profile-image

  wij worden als melkveehouder om de oren geslagen m

  Het is gemakkelijker om de wereldmelkmarkt te liberaliseren(zoals nu)zonder regels/voorschriften en verplichtingen,als om een faire melkmarkt/prijs tot stand te brengen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.