Home

Achtergrond 157 x bekeken

Extra geld voor bestrijding laaggeletterdheid

Het kabinet trekt 4 miljoen euro extra uit om laaggeletterdheid te bestrijden.

Dat heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) woensdag bekendgemaakt. De overheid en het bedrijfsleven sloten vier jaar geleden een convenant om lees- en schrijfachterstanden te voorkomen. Dat 'aanvalsplan' zou dit jaar aflopen. Van Bijsterveldt heeft evenwel besloten het met een jaar te verlengen.

"Afgelopen jaren is laaggeletterdheid steeds meer op de maatschappelijke agenda gekomen. Prinses Laurentien heeft met al haar inzet laaggeletterdheid op een succesvolle manier bespreekbaar weten te maken. Die inspanning moet worden voortgezet'', aldus de staatssecretaris.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.