Home

Achtergrond 221 x bekeken

Expositie lichamen en organen in Rotterdam

In Rotterdam is vanaf donderdag een tentoonstelling te zien met echte mensenlichamen en menselijke organen.

De expositie Body Worlds in tentoonstellingsruimte Las Palmas toont meer dan tweehonderd lichamen en organen die zijn 'geplastineerd': gevuld met kunststof waardoor de preparaten nog duizenden jaren mee kunnen.

De plastinatietechniek is in 1977 uitgevonden door de Duitse arts en wetenschapper Gunther von Hagens, die samen met zijn vrouw Angelina Whalley de drijvende kracht is achter de anatomietentoonstelling. De Body Worlds-exposities zijn al in ruim zestig steden in Europa, Azië en Noord-Amerika te zien geweest, waarze circa dertig miljoen bezoekers trokken.

Body Worlds komt voor het eerst naar Nederland. De preparaten zijn afkomstig van donoren die voor hun dood aan Von Hagens toestemming gaven voor het gebruik van hun lichaam en organen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.