Home

Achtergrond 230 x bekeken

Evacuatiealarm in Zuidoost-Australië

Minstens 53.000 inwoners van Zuidoost-Australië staan op het punt te vluchten voor overstromingen.

Minstens driehonderd huizen zijn al ondergelopen, meldde de staatsnooddienst SES maandag. De staat Victoria is het afgelopen weekeinde geteisterd door harde stormen en overvloedige regen. De regen leidde tot aardverschuivingen, stroomstoringen en overstroomde rivieren. "Het zijn de ergste overstromingen sinds 1998'', zei burgemeester Anthony Griffiths van de stad Wangaratta. De rivieren kampen al met overvloedig smeltwater van de sneeuw.

Vierduizend mensen hebben de autoriteiten om hulp gevraagd. Militairen helpen bij de bestrijding van de ergste noodsituaties. Hulpploegen uit andere Australische staten zijn ook toegesneld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.