Home

Achtergrond 162 x bekeken

Europeanen de straat op tegen bezuinigingen

Honderdduizenden Europeanen gaan woensdag demonsteren tegen bezuinigingen door hun regeringen.

In een reeks landen zijn acties en betogingen aangekondigd. Op een internationale manifestatie in Brussel verwacht de organisatie, het Europees Vakverbond, 100.000 betogers. Uit Nederland hebben zich vierhonderd deelnemers aangemeld in het kader van de Europese actiedag tegen bezuinigingsmaatregelen.

Het is de allereerste keer dat Europese vakbonden zo grootschalig hun vuist ballen tegen de door de EU gevraagde besparingen, stelt de Belgische krant De Morgen. De bonden vrezen dat de werkloosheid stijgt en de economische groei wordt aangetast. In Brussel komen woensdag de ministers van Financiën bijeen voor een informele top.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.