Home

Achtergrond 295 x bekeken 3 reacties

Engelse bond eist uitleg over lage melkprijzen

De Engelse boerenbond NFU eist van de melkinkopers en de supermarkten een verklaring waarom de melkprijzen zo laag blijven.

"Tot nu toe schuift iedereen de schuld naar een ander, daar nemen we geen genoegen meer mee", zegt voorzitter Peter Kendall. De NFU publiceerde voor de zomer het rapport The Great Milk Robbery, waarin werd berekend dat de zuivelsector de melkveehouders miljoenen schuldig is omdat de recente sterke stijgingen in de wereldprijzen niet zijn doorgegeven binnen de keten. De bond vroeg alle betrokkenen aan de inkoop- en verwerkerskant toen al om een reactie. "De één zegt dat de ander te weinig betaalt, een ander geeft de schuld aan de winkeliers."

Voor de melkveehouders wordt de situatie door de stijgende voerprijzen echter steeds nijpender. Kendall wijst er daarbij op dat de supermarkten door hun voortdurende stunten met melk, kaas en yoghurt de situatie alleen maar erger maken. "Daarom schrijven we nu iedereen aan om uitleg te vragen. We gaan die antwoorden ook publiceren. Wat ons betreft zijn we nog lang niet klaar met die grote melkroof."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkkoe

  Nu lto nog

 • no-profile-image

  dirk

  De Engelsen snappen tenminste hoe het zit!

 • no-profile-image

  gert

  De NMA zorgt er voor dat de inkopers wel samen een blok mogen vormen ,maar de boeren niet,dit is het verfoeilijke EU beleid,de boeren mogen geen macht hebben. Ze worden tegen elkaar uitgespeeld door de supers met goedkeuring van de EU !!

Of registreer je om te kunnen reageren.