Home

Achtergrond 178 x bekeken

Een derde Russische adopties ongedaan gemaakt

Ruim 30.000 geadopteerde Russische kinderen zijn in de afgelopen drie jaar teruggebracht naar het instituut waar ze vandaan kwamen.

Volgens het Russische kinderfonds gaat het om een op de drie geadopteerde kinderen. Dat meldde hij maandag.

De meeste kinderen worden teruggebracht zodra blijkt dat de nieuwe ouders geen kinderbijslag voor hen krijgen. ,,Door het uitbreken van de crisis is de schatkist van gemeenten aanzienlijk minder goed gevuld, waardoor vertragingen in de uitkeringen zijn ontstaan. Daarna begonnen families de kinderen terug te sturen'', aldus Lichanov, hoofd van het kinderfonds.

Rusland heeft momenteel een recordaantal afgestane kinderen. Bijna 700.000 kinderen leven in staatsinstellingen. Dat aantal is zelfs hoger dan net na de Tweede Wereldoorlog en meer dan 20 procent van het totale aantal kinderen in het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.