Home

Achtergrond 214 x bekeken 3 reacties

EU-enquête: Europeanen vinden ontwikkelingshulp belangrijk

Bijna 90 procent van de Europese burgers hecht grote waarde aan het bieden van ontwikkelingshulp.

Dat blijkt uit een enquête, die de Europese Commisie deze zomer heeft gehouden onder 26.500 burgers in de 27 EU-lidstaten. Tweederde van de ondervraagden vindt dat de EU, zoals beloofd, de hulp in 2015 moet hebben opgeschroefd naar 0,7 procent van het nationaal inkomen. Nederland komt daar nu al aan, maar het budget voor ontwikkelingshulp staat wel onder druk; met name de PVV en VVD willen op dit budget korten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Nederland gaf het meeste per hoofd van de bevolking !

 • no-profile-image

  gert

  Ze willen zeker meer belasting betalen voor al die mensen die hierbij aan de strijkstok hangen , met vorstelijke declaraties en snoepreisjes

 • no-profile-image

  miltie

  die ondervraagde ;heeft geen kennis hoe het word uitgegeven en weet niet hoe het verantwoord en gecontroleerd word;dat is al tientalle jaren zo;;als de armoe word opgelost ;;krijgen die diktators geen geld meer;;dus houden ze armoe in stand ??of laten het toenemen .zie je hier zelfs met al die ontwikkeling clubjes er omheen;met dik betaalde dirrecteuren van cda huise zie telegraaf;24 julie j.j.die promonenten ????

Of registreer je om te kunnen reageren.