Home

Achtergrond 212 x bekeken

'Duitse Wilders' krijgt extra hoog pensioen

Thilo Sarrazin die donderdag na beschuldigingen van racisme vrijwillig opstapte als bestuurslid van de Bondsbank, krijgt in ruil 1.000 euro meer pensioen per maand dan waar hij eigenlijk recht op heeft. Dat heeft weekblad Der Spiegel vadaag gemeld.

De kwestie-Sarrazin had bondspresident Christian Wulff in een lastig parket gebracht. Alle andere bestuursleden van de Duitse centrale bank hadden Sarrazin gezamenlijk bij het staatshoofd voorgedragen voor ontslag, een procedure zonder precedent waarvan onduidelijk was of die juridisch helemaal kan. Medewerkers van Wulff onderhandelden met Sarrazin over extra pensioen in ruil voor vrijwillig vertrek, aldus Der Spiegel.

Vanaf 1 oktober kan de 65-jarige Sarrazin rentenieren met zijn verhoogd pensioen van zo'n 10.000 euro per maand. Sarrazin, die omstreden uitlatingen doet over moslims en integratie, is inmiddels aan een serie lezingen begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.