Home

Achtergrond 119 x bekeken

'Dubbele dip' grootste risico voor bedrijven

De dreiging van een wereldwijde nieuwe recessie, ofwel 'dubbele dip', staat bovenaan de lijst met risico's die leidinggevenden bij Europese bedrijven vrezen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Economist Intelligence Unit, in samenwerking met ACE. Het onderzoek, uitgevoerd onder honderd Europese marktleiders, laat zien dat 30 procent van de bedrijven een terugval in een recessie als grootste risico beschouwt voor de wereldeconomie in de tweede helft van dit jaar. Andere genoemde risico's zijn blootstelling aan buitenlandse overheidsschulden (19 procent), onstabiele marktontwikkelingen (9 procent) en een mogelijke toekomstige bankencrisis (9 procent).

De vrees voor het uiteenvallen van de eurozone, gebaseerd op de Griekse economie die onlangs op de rand van de afgrond balanceerde, beschouwt nog slechts 5 procent van de ondervraagden als een blijvend risico voor de toekomst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.