Home

Achtergrond 317 x bekeken 7 reacties

Drie extra locaties voor nieuwe VWA

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) krijgt drie extra vestigingen.

In de kop van Noord-Holland en in de regio's Friesland/Zuid-Groningen en Achterhoek/Twente worden steunpunten ingericht. Dat schrijft landbouwminister Gerda Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Het servicekantoor in Echt wordt uitgebreid. Daarmee komst Verburg tegemoet aan de kritiek op haar besluit de locatie Kerkrade te sluiten; volgens de Tweede Kamer is werkgelegenheid in Limburg toch al bijzonder laag.

Om de nieuwe locaties en uitbreiding mogelijk te maken, wordt het nieuwe hoofdkantoor van de dienst in Utrecht kleiner dan voorzien. Dat is mogelijk, omdat werknemers de gelegenheid krijgen ook in andere vestigingen te werken, en thuis. Het hoofdkantoor moet komend voorjaar worden geopend.

Volgens Verburg verloopt de fusie van de VWA met de Plantenziektenkundige Dienst en de Algemene Inspectiedienst volgens plan. Zij wil dat deze op 1 januari 2012 is afgerond. Dan moet ook het aantal arbeidsplaatsen zijn teruggebracht van 2.678 naar 2.147. De teller staat nu op 2.342.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Ik vraag mij af wat het parlement uitvreet. Verburg is godbetert al een half jaar demissionair en er moet zwaar bezuinigd worden. Hét moment dus om die VWA tot fiscaal draaglijke proporties af te slanken. En de nederigheid te betonen waarvan ras-huichelaar Verhagen drie maand geleden de moel vol had. CDA? Ik word er met de dag kotsmisselijker van! Wie niet??

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Down Under, je hebt gelijk met je stelling dat het geen enkele toegevoegde waarde heeft. Maar dat geldt voor al die onzin die men heeft ingevoerd. (Medicijnregistratie, VKI, KKM en heel die papierwinkel). Het is allemaal compleet nutteloos. Het gekke is dat zo'n mestwet, die toch voor velen enorme gevolgen heeft, wèl gecontroleerd had moeten worden. En dat gebeurt dan weer niet! Kortom: wij worden opgezadeld met een hoop kostenverslindende onzin, terwijl de overheid ongecontroleerd haar gang kan gaan.

 • no-profile-image

  Henk

  Beste herkauwer,

  dat je kotsmisselijk wordt heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat je zojuist wat gras hebt genuttigd. Zoals herkauwers doen, moet je dit een keer opbraken om te herkauwen.

  Smakelijk eten

 • no-profile-image

  Demeter

  Als wij geen subsidie meer aanvragen en de export stoppen kunnen inderdaad de meeste ambtenaren naar huis. Maar er zijn er maar weinig ondernemers cq knoeiers die zonder subsidie en export van melk, vlees, eieren, bloemen en aanverwante produkten kunnen. Snap ie...

 • no-profile-image

  Burke

  Hallo Boer, waar ben je bang voor ? Zijn ze nog niet bij jou geweest ? Als een hoop mensen zich aan de regels zouden houden , waren zij wellicht niet nodig. Zij doen ook goed werk , maar je moet het wel willen zien.

 • no-profile-image

  boer

  Ik vraag me af wat al deze (ca) 2150 mensen de hele dag doen? Misschien kunnen we hier nog wel een keer met de schaaf over. Goed voor de bezuinigingen en niemand die er iets van merkt.

 • no-profile-image

  down under

  Burke, k heb laatst nog een controle gehad in het kader van cross compliance. Op één punt moest ik negatief antwoord geven (ging om een logboek voor de luchtwasser) met als argument dat ik daarin net in kan vullen wat ik wil. Het retorisch antwoord was dat men toch van elkanders vertrouwen uit moet kunnen gaan. Waarop ik zei: waarom zullen we nu nog verder gaan met alles te bekijken, ik handel in eer en geweten naar de regelgeving. ----- Mijn betoog in dit verhaal is dan ook, tot mijn spijt concluderend, Nederland vervalt in het verjuridiceren van de regelgeving (alles moet gecheckt, dubbel checkt zijn). Goed voor de werkgelegenheid maar voegt in mijn ogen geen toegevoedewaarde toe aan het eindproduct!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.