Home

Achtergrond 167 x bekeken

Dekamarkt adviseert klant over CO2-uitstoot AGF

Supermarktketen Dekamarkt gaat klanten voorlichten over de CO2-uitstoot van de groenten en fruitproducten.

Dat betekent niet dat in de groenteschappen bordjes met de uitstoot verschijnen. De keten werkt met Milieu Centraal aan een insteekkaart met daarin een bondige richtlijn voor duurzame inkoop. Deze is gebaseerd op onderzoek van Milieu Centraal dat al langer de Groente- en Fruitkalender hanteert voor consumenten.
"
Een aantal maanden geleden hebben we een boekje hierover uitgegeven. Dat is populair, maar klanten vroegen of het ook handzamer kon", stelt een woordvoerder. Wel geeft de keten uit Noord-Holland duidelijk de seizoensproducten aan, omdat deze uitblinken in kwaliteit en versheid. Dekamarkt zegt de inkoop niet af te stemmen op de informatie van Milieu Centraal. Die blijft ongewijzigd. "We hebben een voorkeur voor wat dichtbij geteeld wordt. We kopen bij diverse telers in Noord-Holland en telen zelf aardappelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.