Home

Achtergrond 179 x bekeken

DNB voorziet zwakke winstgroei van banken

De winsten van Nederlandse banken groeien slechts matig en komen mogelijk pas in 2012 weer uit op een historisch normaal niveau.

Dat voorspelt De Nederlandsche Bank (DNB) in het woensdag verschenen kwartaalbericht.

De winstgevendheid van Nederlandse banken, ook wel rentabiliteit genoemd, zakte vorig jaar door de financiële crisis en de recessie door de nulgrens. Sinds het begin van het jaar is sprake van een bescheiden herstel, maar dat zal volgens DNB niet voldoende zijn om op korte termijn weer op het normale niveau terug te komen.

De rentabiliteit van een bank komt normaal gesproken uit op ongeveer 0,6 procent van het totale vermogen. Op basis van het eigen rekenmodel verwacht DNB ook over 2010 een negatieve rentabiliteit van de Nederlandse banken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.