Home

Achtergrond 327 x bekeken

Crocosmia diep in het seizoen nog erg goed

De bloeiperiode van verreweg de meeste soorten en cultivars van Crocosmia (Montbretia) is uitermate lang.

Op de vaas, maar zeer zeker ook in de tuin. Bovendien komt er na de bloei nog een periode dat kan worden genoten van de bessen die zijn gevormd en hebben vrijwel alle soorten het in zich om in de tuin over te blijven en zich een volgend jaar weer te manifesteren.

Het bloeiseizoen loopt nu ten einde, maar Kwekerij Davelaar is er in geslaagd om toch nog een aantal vazen met goede kwaliteit te vullen, waaronder de bloem zowel als de bes van Crocosmia 'Mistral'. Volgens de inzender een topper. Een goede groeier die echter geen mooie bollen maakt waardoor de pakjeshandel het product nog wel eens links laat liggen. Maar voor de kwekerij een uitstekend product waarvoor op de bloemenveilingen dit seizoen prijzen van 15 tot 18 cent per steel werden betaald. Davelaar showt tevens de goudgele Cr. 'John Boots' en de oranjerode Cr. 'Red King'.

In de keuringszaal staan deze week tevens weer enkele nieuwe zaailingen Nerine van NVM, waaronder een crème cultivar. Alles komt van de buitenteelt en is ijzersterk op de vaas, getuige het feit dat de nieuwe inzending in gezelschap is van vazen met dit product die al geruime tijd eerder werden ingezonden.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.