Home

Achtergrond 429 x bekeken 1 reactie

Consumentenbond: kritiek op gesneden groente

De kwaliteit van veel pakketten gesneden groente is op de houdbaarheidsdatum matig tot slecht van kwaliteit.

De Consumentenbond heeft in een test van 20 verschillende pakketten veel aan te merken op de kwaliteit. De bond adviseert consumenten om zakken gesneden groente niet tot de houdbaarheidsdatum te bewaren omdat de kwaliteit hard achteruit gaat. Ook adviseert zij fabrikanten de verpakkingsdatum op de verpakking te vermelden, zodat consumenten een betere afweging van de versheid kunnen maken. De houdbaarheidsdatum is namelijk onbetrouwbaar, blijkt uit de test.

Sommige zakken zijn bovendien erg onevenwichtig samengesteld met soms de helft wittekool. De bond ontleedde de zakjes en concludeerde dat er vooral prei, wortel en kool in verwerkt zijn.

Uit een marktonderzoek van de Rabobank bleek eerder deze maand dat de afzet van gesneden groente blijft groeien, maar wel in een iets lager tempo. Verwacht was dat dit segment te lijden zou hebben onder de crisis, maar fabrikanten en supermarkten hebben middels acties en logistieke aanpassingen de kosten verlaagd. Onduidelijk is wat het effect is op de kwaliteit van de gesneden groente.

Gemiddeld kosten de pakketten tussen de 43 en 49 cent per honderd gram. Hollandse basispakketten zijn met 17 cent per 100 gram wel goedkoper.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Dafne Westerhof

  Helemaal waar. Er gaan hier per week heel wat pannen Bofkontsoep doorheen.
  Om werk te besparen doe ik daar gesneden soepgroente in. Hoe vaak ik al niet een hele pan heb moeten weggooien vanwege de soepgroente. Doodzonde. Uit de winkel direct in de ijskast. Soep maken en meteen opeten.
  De soep een nachtje overlaten is er niet bij. Dat moet toch anders kunnen.
  Dafne Westerhof / Familie Bofkont /
  Het Beloofde Varkensland

Of registreer je om te kunnen reageren.