Home

Achtergrond 186 x bekeken

'Chinezen willen United Biscuits'

Het Chinese voedingsmiddelenbedrijf Bright Foods voert exclusieve overnamegesprekken met het Britse bedrijf United Biscuits.

Dat schrijft de Sunday Times op basis van bronnen bekend met de situatie. Bright Foods zou de onderneming voor meer dan 3,1 miljard dollar over willen nemen.

United Biscuits is in handen van de private investeerders Blackstone en PAI Partners. Persbureau Reuters meldde in juli dat deze twee partijen United Biscuits in de etalage hadden gezet. Destijds zou het Amerikaanse Campbell Soup een bod overwegen. Ook Nestlé werd toen genoemd als een potentiële koper.

Het Amerikaanse Blackstone en het Franse PAI kochten United Biscuits in 2006 voor 3 miljard dollar (circa 2,2 miljard euro). De onderneming ontstond in 1948 na de samenvoeging van de twee Schotse bedrijven McVitie & Price en MacFarlane Lang. Bekende producten van het bedrijf zijn onder andere Hula Hoops Snacks, McVitie's biscuitjes en Jaffa-cakejes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.