Home

Achtergrond 152 x bekeken

Chinezen spuien online kritiek op leiders

Duizenden Chinezen hebben op een nieuwe website berichten achtergelaten voor de leiders van het land.

Een deel van de bijna vijftigduizend berichten bevat forse kritiek over onder meer de stijging van de huizenprijzen, corruptie en de slechte controle op voedsel. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua maandag.

De website is vorige week in stilte gelanceerd, en veel Chinezen hebben de weg naar de internetpagina snel weten te vinden. Opmerkelijk is dat de kritiek op premier Wen Jiabao en president Hu Jintao in veel gevallen is blijven staan. China kent een strenge internetcensuur, waardoor kritische noten meestal snel verwijderd zijn.

Een van de critici schrijft: ,,Wanneer gaan de huizenprijzen dalen? De prijzen van goederen stijgen, net als die van de huizen. Het enige dat niet stijgt, is ons loon.'' Een ander meldt: ,,De centrale overheid heeft de huizenprijzen continu gecontroleerd. Maar de prijzen blijven stijgen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.