Home

Achtergrond 219 x bekeken

'Champignontelers moeten massaal overstappen’

Als champignontelers de komende weken nalaten massaal over te stappen van telersvereniging Funghi naar de coöperatie Coforta of andersom, bloeden bedrijven onnodig dood.

Dat zegt Ko Hooijmans, vakgroepvoorzitter van belangenorganisatie LTO. Hooijmans reageert op de mededeling vanuit Funghi dat gesprekken met de coöperatie Coforta over samengaan definitief zijn mislukt.

Hooijmans vindt een scenario dat telers blijven zitten waar ze zitten gevaarlijk. “Het is over een paar maanden geen twee voor twaalf, maar twee over twaalf voor de sector.” Of het waarschijnlijk is dat een substantieel aantal telers over zal stappen vindt Hooijmans moeilijk te beoordelen.

Woensdagavond presenteerde Funghi een visie om de bestaande organisatie te versterken. Funghi wil vooral meer inhoud geven aan taken die het reeds uitvoert. Zo mikt Funghi op het vermarkten van Nederlandse producten met als basis de langere houdbaarheid van het product.

De suggestie van Coforta, dat als één telersorganisatie niet lukt een APO kan worden overwogen, heeft niet de voorkeur van Hooijmans.

Of registreer je om te kunnen reageren.