Home

Achtergrond 214 x bekeken

CDA krabbelt beetje op in de peiling

De vrije val die het CDA vorige week maakte in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond is gestopt.

Ook de VVD krijgt er zondag in de peiling van deze week er een zetel bij, komt op 29 zetels en gaat zo langzaam in de richting van de 31 zetels die de partij in juni behaalde na de Tweede Kamerverkiezingen.

Nadat het CDA verleden week in de peiling uitkwam op een laagterecord van veertien zetels, kunnen zondag vijftien zetels worden genoteerd. De PVV leverde een zetel in en komt op 33 zetels. De beoogde coalitie van VVD, PVV en CDA zou daardoor 77 zetels hebben.

De 'winning mood' waarin de SP afgelopen zondag nog drie zetels steeg, is voorbij. De partij levert een zetel in en staat op zeventien terwijl GroenLinks juist groeit van twaalf naar dertien zetels. De Partij voor de Dieren verliest eveneens een zetel en zou er nog maar een overhouden. Voor PvdA (23), D66 (twaalf), ChristenUnie (vijf) en SGP (twee) veranderde er zondag niets.

De representatieve peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.