Home

Achtergrond 228 x bekeken

Brussel dreigt bedrijven met vrouwenquotum

Om meer vrouwen in topposities te krijgen, dreigt de Europese Commissie bedrijven met een wettelijke plicht.

"Als er eind 2011 niets verbeterd is, moeten we nadenken over een wettelijk minimumaantal'', stelde EU-commissaris Viviane Reding (Justitie) vrijdag in de Duitse krant Die Welt.

"Als doel heb ik voor ogen dat 30 procent van de raad van commissarissen uit vrouwen bestaat in 2015. Dat moet in 2020 dan verhoogd worden tot 40 procent'', zei Reding. In Noorwegen is het aandeel vrouwen in topposities door zo'n quotum in vijf jaar verhoogd van 25 naar 45 procent.

Reding kondigde aan dat ze komend voorjaar met grote Europese bedrijven wil overleggen over het vrouwenplan. Volgens haar is de huidige balans voor topvrouwen in Europa erg ontnuchterend. In Duitsland is slechts 13 procent van de commissarissen van grote beursgenoteerde bedrijven een vrouw.

Reding kwam deze week in het nieuws door zware kritiek op Franse uitzetting van Roma.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.