Home

Achtergrond 8159 x bekeken

Brokking's Beheer

Brokking's Beheer is de holding die de verzameling kunstmest, vee- en diervoerbedrijven van Piet Brokking bundelt. De groep kende een aantal jaren van onstuimige groei, maar kreeg in 2009 te maken met een stevige terugslag. De omzet kelderde van 336 naar 240 miljoen euro, maar in 2010 veerden omzet en resultaat weer op naar achtereevolgens 296 en 6,2 miljoen euro.

Brokking's beheer bundelt onder meer kunstmesthandel Triferto, Robi en NRG. In 2010 jaar werd het bovendien actief in Poederoijen. Brokking kocht in 2009 het terrein en de gebouwen van Schouten Ceralco en startte er in 2010 met de verwerking van soja en raapschroot onder de naam Covaco. Via ABS (AgroBioSource) is het ook actief in de vergisting van niet-GMP-waardige grondstoffen. Brokking's Beheer is actief in zowel Nederland als België, Duitsland, Frankrijk, Slowakije en Hongarije.

Financieel

De omzet van Brokking bedroeg in 2010 bijna 300 miljoen euro. De netto winst steeg van 3,8 naar 6,2 miljoen euro.

Adres

Brokking's Beheer
Transistorstraat 71k
1322 CK Almere

"

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.