Home

Achtergrond 2737 x bekeken

Britten en Ieren waarschuwen voor eendeneieren

De voedselveiligheidsdiensten in Ierland en Groot-Brittanië waarschuwen voor het eten van eendeneieren.

De afgelopen weken zijn er tientallen salmonella-besmettingen gemeld, die worden toegeschreven aan de consumptie van eendeneieren.
De Ierse dienst FSAI stelt dat de besmettingen terug zijn te leiden naar eieren van eenden die rond scharrelen bij boeren of burgers die de dieren uit hobby houden.

Zowel Ierland als Groot-Brittannië meldt een toename van het aantal salmonella-besmettingen door eendeneieren. De FSAI spreekt van minstens dertig gevallen van Salmonella typhimurium DT8 in de afgelopen weken. De dienst denkt dat het "om het topje van de ijsberg gaat".

De FSAI stelt dat geen verband is geconstateerd met kippeneieren. Omdat de schaal van eendeneieren besmet kan zijn, wijst de FSAI op hygiënische bereiding en bewaring. De Britse Food Standards Agency neemt de waarschuwingen van de Ierse organisatie over. Volgens die dienst hebben zich in Groot-Brittannië dit jaar tot nu toe 63 besmettingen van de salmonella-variant voorgedaan, waarbij één patiënt is overleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.