Home

Achtergrond 305 x bekeken

'Boycot Albert Heijn wegens taalverloedering'

De Stichting Taalverdediging roept op tot een boycot van producten van supermarktconcern Albert Heijn.

In de najaarsnieuwsbrief die deze week uitkwam, roept de organisatie op de ondernemer te negeren omdat Albert Heijn "de Nederlandse taal en daarmee zijn Nederlandse klanten minacht".

De stichting neemt hiermee stelling tegen het nieuwe beleid van het goedkope merk Euroshopper dat Albert Heijn verkoopt. Op artikelen van Euroshopper staat tegenwoordig in grote letters in het Engels de inhoud vermeld. De Nederlandse vertaling staat er in "piepkleine letters" onder, klaagt Taalverdediging.

Albert Heijn voldoet hiermee overigens wel aan verplichtingen van de Nederlandse warenwet. De supermarktketen kreeg eerder dit jaar van de Stichting Nederlands al de 'Softprijs der Nederlandse taal' voor dit nieuwe beleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.