Home

Achtergrond 373 x bekeken 8 reacties

'Boeren in EU stuk optimistischer'

Europese boeren zijn een stuk optimistischer dan de afgelopen twee jaar.

Dat geldt zowel voor de huidige financiële situatie als voor hun toekomstverwachtingen. Dat blijkt uit de Trendmonitor Europe die ieder half jaar wordt opgesteld door de Duitse boerenbond DLG en marktbureau Kleffmann. Het onderzoek is de laatste twee weken uitgevoerd onder 3.500 boeren in Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Vooral in Duitsland zien de boeren de toekomst zonnig in. De helft van de Duitse veehouders heeft plannen om te investeren in stallen, meldt de DLG. Ook constateert de DLG dat Duitse boeren minder willen investeren in bio-energie en meer in machines. "Dat komt door de lastige oogst van afgelopen zomer."

Ook in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk willen de boeren meer investeren. In Polen en Tsjechië is dat wat minder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  freek

  ga nu niet allemaal reageren we zijn geen sukkels want dan ben je wel een sukkel

 • no-profile-image

  Ton

  Precies waar het verschil zit, in Nederland wordt de boer uitgemolken en in het buitenland melkt de boer de koeien. Of beter gezegd laat de koeien melken. Zijn die Nederlanders zo dom dat ze zich laten uitmelken, of staan ze met de rug tegen de muur? De echte ondernemers ondernemen in het buitenland!

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  Tussen EU-boeren en Nederlandse boeren zit ook een heel verschil, Dirk. Het wordt de Nederlandse boeren veel lastiger gemaakt. Het is nl. de bedoeling dat de landbouw hier (grotendeels) verdwijnt. Je kunt je voorstellen dat bv. een Franse of Italiaanse boer veel optimistischer is. Zij hebben een positieve, ondersteunende, maar bovenal EERLIJKE overheid!

 • no-profile-image

  dirk

  Op de agd site zie ik er anders bar weinig!Wat trouwens ook begrijpelijk is!

 • no-profile-image

  Boer

  Boeren zijn positief, behalve dan degene die de hele dag tijd vinden op internet.

 • no-profile-image

  freek

  ja ze wouden natuurlijk geen nederlandse boeren in dit onderzoek zou de stemming drukken en in de laatste parragraaf zou dan staan:en de nederlandse sukkel boeren moeten investeren omdat de politiek dat wil ze hebben het geld er niet voor maar moeten toch maar gelukkig bied de rabo-moneyshark zijn hulp aan door kapitalen te verstrekken

 • no-profile-image

  gekke henkie

  veel beloven,weinig geven doet de gek in vreugde leven.

 • no-profile-image

  echte

  Er zijn nauwelijks boeren op de agd site.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.