Home

Achtergrond 190 x bekeken

Blijvend lagere vennootschapsbelasting kleinere bedrijven

De vennootschapsbelasting wordt in 2011 met een half procent verlaagd tot 25 procent.

Daarbij wordt, speciaal voor het midden- en kleinbedrijf de vennootschapsbelasting over de eerste € 200.000 aan winst blijvend verlaagd tot 20 procent.

Verder kan de liquiditeitspositie van het bedrijfsleven een flinke impuls krijgen door het verlengen van extra mogelijkheid tot achterwaartse verliesverrekening. Die wordt verlengd van twee naar drie jaar. Daar staat dan wel tegenover dat de voorwaartse verliescompensatie wordt verkort van 9 naar 6 jaar. De kwartaalaangifte voor de btw wordt definitief voor alle bedrijven in Nederland en de regeling voor tijdelijke versnelde afschrijving wordt verlengd.

Nog een aanpassing is dat de fiscale stimuleringsregeling ter compensatie van de loonkosten voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) op diverse punten blijvend wordt verruimd. Doel is om het innovatief ondernemerschap verder te bevorderen. Volgende jaar is daardoor volgend jaar voor 158 miljoen euro aan extra lastenverlichting beschikbaar is en de volgende drie jaren telkens 63 miljoen euro. Dit komt bovenop de al vastgestelde reservering van 170 miljoen euro per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.