Home

Achtergrond 188 x bekeken

'Banenverlies in bank- en verzekeringswezen'

In het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid en in de non-profitsector zullen de komende jaren waarschijnlijk banen verdwijnen.

Dat blijkt uit een maandag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau Mercer en verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer Achmea onder circa 1200 werkgevers uit alle sectoren over de afgelopen twee jaar.

Hoewel ruim een derde van alle ondervraagden aangeeft de komende twee jaar een toename van het aantal arbeidsplaatsen te verwachten, denkt ruim 17 procent nog dat er eerder banen zullen verdwijnen. Met name de overheid gaat uit van dit scenario, gevolgd door de non-profitsector en het bank- en verzekeringswezen.

Onder 9 procent van de ondervraagden nam de werkgelegenheid toe in de afgelopen twee jaar ondanks de economische crisis. Bij ruim de helft gingen er geen banen verloren. Bij de 36 procent waar wel banen werden geschrapt, verwacht de werkgever dat de banen op termijn geheel of gedeeltelijk terugkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.