Home

Achtergrond 217 x bekeken

BAI: minder nagroei in aardappelen

De aardappelen groeien minder hard dan verwacht.

Dat blijkt volgens het Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) van het Productschap Akkerbouw uit de laatste proefrooiingen. "De nagroei verloopt niet conform de verwachtingen. Hierdoor blijft de voorspelde lagere gemiddelde hectareopbrengst van ongeveer 10 procent actueel."

Volgens BAI zakt in veel gevallen het onderwatergewicht van de aardappelen. "Dit komt door het uitblijven van meer zomers weer en zal ten koste gaan van het rendement. Ook is de laatste weken meer phytophthora gesignaleerd in de gewassen. De vraag is in welke mate dit zijn sporen nalaat in de knollen."

Adviesbureau Dacom signaleert een hoge phytophthoradruk de laatste weken.

Of registreer je om te kunnen reageren.