Home

Achtergrond 622 x bekeken

Avebe: opbrengst zetmeelaardappelen lager

De opbrengst van de gerooide percelen zetmeelaardappelen is gemiddeld lager dan in voorgaande jaren.

Ook het onderwatergewicht (OWG) is lager dan eerdere jaren, meldt zetmeelconcern Avebe. “Door de wisselende omstandigheden tijdens het rooien van de aardappelen is het tarragehalte aan de hoge kant. Doordat veel gewassen nog vitaal zijn is de verwachting dat in de komende weken de veldopbrengst en het zetmeelgehalte kunnen stijgen.”

Avebe is 18 augustus in Gasselternijveen gestart met de verwerking van zetmeelaardappelen. “Dit is ruim een week later dan gepland. Door het koude voorjaar gevolgd door de droge zomer is de groei van de aardappelen vertraagd. De opstart van de fabriek in Ter Apelkanaal is door de vele regen op 6 september gepland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.