Home

Achtergrond 181 x bekeken

Automobilisten te paaien met milieuvoordelen

Automobilisten laten eerder hun auto staan, als zij het voordeel daarvan aan den lijve ondervinden, in de vorm van bijvoorbeeld een schoner milieu.

Dat concludeert psychologe Geertje Schuitema in haar proefschrift waarop ze op 9 september promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De beste manier om automobilisten te overtuigen is volgens de psychologe het houden van een praktijkproef op een plek waar de problemen die het verkeer veroorzaakt, groot zijn. ,,Dan bereik je succes. De kans dat het draagvlak toeneemt wordt dan groter'', aldus Schuitema.

Volgens Schuitema is het belangrijk te benadrukken dat een prijsbeleid, bijvoorbeeld door middel van een kilometerheffing, leidt tot een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen, omdat er minder auto gereden wordt. ,,Veel mensen vinden milieu een belangrijke factor.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.