Home

Achtergrond 174 x bekeken

Australische jongen gevonden in Amsterdam

Een jongen uit Australië die al meer dan twee jaar werd vermist, is maandag gevonden in Amsterdam.

De politie heeft zijn moeder (48), die het kind had meegenomen, aangehouden. Tegen de Australische vrouw was een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde donderdag een bericht hierover van de NOS.

De vader van de jongen meldt op zijn eigen website dat de moeder het kind in 2008 meenam uit Australië terwijl er nog een rechtszaak over de voogdij liep. Sindsdien waren de twee spoorloos. Het enige dat bekend was, was dat ze naar Duitsland waren gevlogen.

De man deed de afgelopen jaren verwoede pogingen om zijn zoon terug te vinden. Hij schakelde privédetectives in en kwam met een speciale website. In mei van dit jaar kwam hij naar Europa. In een poging publiciteit voor zijn zoektocht te genereren, fietste hij meer dan 6000 kilometer door verschillende landen.

Volgens de website van de vader ging de jongen in Amsterdam naar school. Daar herkende iemand zijn moeder. Deze persoon schakelde vervolgens de politie in.

Het OM wacht nog op een verzoek van Australië om de vrouw uit te leveren. De jongen is opgevangen. Justitie kon nog niet zeggen of hij inmiddels weer is herenigd met zijn vader.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.