Home

Achtergrond 330 x bekeken 1 reactie

Arbeidsinspectie mag administratie meenemen

De Arbeidsinspectie mag volgens een wetsvoorstel van minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid straks de administratie bij van onderbetaling verdachte bedrijven meenemen.

De Raad van State heeft het in juli al geformuleerde voorstel beoordeeld en nu is het aan de Tweede Kamer om het goed te keuren. Een van de taken van de Arbeidsinspectie is te controleren of werkgevers minimaal het wettelijk minimumloon en de verplichte vakantiebijslag betalen. De Arbeidsinspectie mag momenteel de administratie van werkgevers al inzien. Ook kan de inspecteur de administratie meenemen om te kopiëren. Illegale arbeiders worden vaak onderbetaald. Na een daling in 2007 en 2008 heeft de Arbeidsinspectie bij controles vorig jaar 25 procent meer illegale werknemers aangetroffen: 2.500.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Doorstarter

    Als de inspectie dat doet moet je ze wel voor elk stuk en alle digitale info laten tekenen en dit stuk laten registreren bij de belastingdienst(voordat je het opstuurt wel een copie maken).
    Bij de overheid zijn ze goed in het zoekmaken van stukken, dit bleek maar weer toen de VWA weer de nodige dossiers bij het samenvoegen zoekgemaakt had.

Of registreer je om te kunnen reageren.