Home

Achtergrond 160 x bekeken 3 reacties

Anti-abortusbrief hulpbisschop 'walgelijk'

"Walgelijk'', zo betitelt Tweede Kamerlid Jeanine Hennis (VVD) een anti-abortusbrief van hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond.

De hulpbisschop stuurde woensdag een brief aan de parlementsleden waarin hij zich uitspreekt tegen abortus. Bij de brief zat een klein poppetje dat een foetus van tien weken moet voorstellen.

”Heb ’n werkelijk WALGELIJKE brief (moederschoot tot ground zero) + model v embryo ontvangen vd hulpbisschop van Roermond (De Jong) #benboos”, twitterde het VVD-Kamerlid woensdag.

”Op vrijwel alles moet bezuinigd worden; waarom niet op de bloedige post van de abortusklinieken?”, schrijft de hulpbisschop. Ook schrijft hij: ”De komende jaren hebben we honderdduizenden handen aan het bed nodig. We hebben ze niet... De mensen die ons zouden kunnen wassen, hebben we zelf om zeep geholpen.”

De hulpbisschop stuurt de brief mede namens de Stichting Recht zonder Onderscheid, een zogeheten pro-life-stichting. Hulpbisschop de Jong is daar geestelijk adviseur. ”Mevrouw Hennis moet maar eens in gesprek gaan met de hulpbisschop”, heeft de voorzitter van de stichting voorgesteld.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Dit is vrijheid van menings uiting ten voeten uit. Je kunt het er mee eens zijn of niet, de hulp bischop geloofd dit. VVD heeft deze vrijheid hoog in het vaandel staan en natuurlijk mag mevrouw het niet mee eens zijn is haar vrijheid van meningsuiting

 • no-profile-image

  marleen

  Ja Precies! Abortus IS walgelijk en onfatsoenlijk.
  Ik sta achter het standpunt van de bisschop Everard de Jong.
  Het is triest dat deze brief verzonden moet worden, alleen maar zodat mensen eindelijk eens even de tijd nemen om na te denken over de levens die weggenomen worden. Wat is erger? Dit briefje.. of ál die ontelbare mensenlevens die ontnomen zijn ''dankzij'' abortus.

 • no-profile-image

  Rat Zinger

  Eeen foetus is hoe je het ook bekijkt menselijk leven. Net als Han vind ik dat de bischop hier ook zijn mening over mag geven....Mijn mening is dat je met abortus zeer zorgvuldig moet omgaan. Maar domweg roepen dat de vrouw alles zelf moet beslissen is veel te kort door de bocht. Leven is leven al is dit nog niet zichtbaar. In deze tijd zijn veel abortussen te voorkomen. Er zijn situaties die zo nijpend zijn dat abortus een mogelijkheid zijn........maar dat moeten dan uitzonderingen zijn. ------De bischop heeft dmv een poppetje visueel laten zien wat een foetus inhoud. Veel mensen kunnen daar blijkbaar niet tegen.....maar dat is dan hun probleem.

Of registreer je om te kunnen reageren.