Home

Achtergrond 274 x bekeken 4 reacties

'Animal cops' lichtpuntje voor Thieme

Rampzalig voor de duurzame samenleving.

Zo typeert Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) het vandaag gepresenteerde regeer- en gedoogakkoord. Thieme is teleurgesteld over het pleidooi voor nieuwe kolen- een kerncentrales en vreest dat de intensieve veehouderij alle ruimte krijgt.

Ze stelt: "Vervuilers gaan niet betalen, maar krijgen van het nieuwe kabinet alle ruimte, de agrarische sector krijgt carte blanche om door te gaan met het veroorzaken van grote maatschappelijke problemen. Milieuorganisaties, de waakhonden van een schone leefomgeving worden fors gekort op hun budget.''

Toch ziet ze ook lichtpuntjes: er worden alternatieven gezocht voor dierproeven, de controle op illegale handel in exoten wordt strikter, er komen vijfhonderd 'animal cops' en er komt een apart alarmnummer voor dierenmishandeling. De PvdD vindt dat het alarmnummer niet alleen voor meldingen over huisdieren, maar ook uit de intensieve dierhouderij moet openstaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Ze huilen als wolven bij volle maan die rooie rakkers als het een keertje niet gaat zoals zij willen. De hardwerkende Nederlander is het betuttelende juk van links meer dan zat

 • no-profile-image

  wim

  Als het niet in haar straatje past, dan is het meteen rampzalig. Zij wordt natuurlijk ook betaald door milieusubsidie

 • no-profile-image

  jan met de pet op

  Hahah hoppa.. mevrouw krijgt eindelijk een keer haar zin niet!.. lange leve dit kabinet:D

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Thieme slaat de plank mis, en geeft haar echte bedoeling prijs. Er is wat mij betreft niks mis met animal cops, die had de veehouderij allang. Wij noemen dat de AID. Dat het nu breder getrokken wordt en de verlaten kat of hand op het balkon eindelijk ook aangepakt kan worden (waarbij evt. terloops nog mishandeling of een hennepplantage ontdekt wordt) is alleen maar prima. Maar dát gaat Thieme stemmetjes kosten, wat die wereldverbeteraars nemen het vaak zelf niet zo nauw

Of registreer je om te kunnen reageren.