Home

Achtergrond 386 x bekeken

Amerikanen bewegen vooral... als ze koken

Slechts heel weinig Amerikanen volgen het advies op om meer te bewegen voor hun gezondheid.

En als ze toch in actie komen, dan streven ze daarbij hun doel voorbij: ze gaan koken. Dat blijkt uit een onderzoek van het American Journal of Preventive Medicine, zo is donderdag bekend geworden. Onderzoekers vroegen tussen 2003 en 2008 aan 80.000 Amerikanen wat hun voornaamste beweging was in de voorbije 24 uur.

Slechts 5,07 procent van de Amerikanen zei een intensieve activiteit te doen, zoals hardlopen. Voor de meeste Amerikanen bestond de beweging uit het bereiden van voeding (genoemd door 25,7 procent), gevolgd door grasmaaien en het verzorgen van planten (10,6 procent).

Onderzoekster Catrine Tudor-Locke noemde de uitslag ,,belangrijk om Amerikanen te informeren hoe ze hun energiebalans kunnen verbeteren''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.