Home

Achtergrond 242 x bekeken

Ambtenaar Financiën bekent fraude

Een medewerker van het ministerie van Financiën heeft bekend dat hij illegaal overheidsgeld naar rekeningen van derden heeft overgeboekt.

Dat heeft het departement vandaag laten weten. Begin augustus deed Financiën aangifte tegen de man die ruim 160.000 euro naar zeven personen buiten het ministerie zou hebben doorgesluisd. De ontvangers stortten het geld daarna op de privérekening van de medewerker.

De ambtenaar, werkzaam voor het Agentschap van het ministerie dat zich bezighoudt met de staatsfinanciën, is inmiddels aangehouden door de politie en heeft een bekentenis afgelegd. De fraude heeft van maart tot en met juli plaatsgehad. De man werd meteen geschorst toen er verdenkingen rezen. De politie onderzoekt volgens het ministerie nog of de mensen die het geld overgemaakt kregen van de fraude wisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.