Home

Achtergrond 180 x bekeken 2 reacties

Akkoord bundeling clubrassen appel in BV

Fruitmasters, The Greenery, veiling Zuid-Limburg, veiling Zaltbommel en de Belgische veiling Haspengouw hebben besloten een nieuwe BV op te richten om de afzet van clubrassen te centraliseren.

De partijen willen hiermee al bij de start van het nieuwe seizoen Rubens, Junami en Wellant beginnen. De vijf aandeelhouders van het nieuwe rassenbureau Inova Fruit hebben hierover maandag een besluit genomen.

Eerder werd al de intentie uitgesproken om te bundelen, maar werd nog gekeken naar verschillende modellen. Toen bundeling in Inova Fruit onmogelijk bleek, is gekozen voor een nieuwe BV. Welke vorm en onder welke zeggenschap de partijen zullen opereren is niet duidelijk. De positie van The Greenery is interessant in dit verband. Die afzetpartij heeft naar eigen zeggen 65 procent van het areaal bij telers uitstaan. Binnen Inova Fruit heeft de organisatie een aandeel van 25,9 procent.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jpk

  telers van junami enz
  opbrengst nooit minder
  dan een 1euro kg

 • no-profile-image

  exact

  Goh JPK, nu moet je toch eens uitleggen wat je nu probeert duidelijk te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.