Home

Achtergrond 391 x bekeken

Agrifac maakt forse groei door

Agrifac verkoopt dit jaar naar verwachting circa 45 bietenrooiers, en 60 zelfrijdende spuitmachines. Vorig jaar verkocht de Steenwijkse machinebouwer slechts 3 bietenrooiers en 30 spuitmachines.

Nog weer een jaar eerder lagen de cijfers wel hoger, maar nog altijd lager dan nu. Dat zei directeur Peter Millenaar gisteren op de vakbeurs Agrotechniek Holland. Millenaar verwacht dat het bedrijf door een toenemende vraag vanuit met name Engeland en Oost-Europa de komende jaren fors verder te groeien.

Volgens Millenaar heeft de groei alles te maken met de nieuwe producten die het enkele jaren nog zo goed als dood verklaarde Agrifac op de markt brengt. Agrifac toont op de vakbeurs voor het eerst twee nieuwe typen bietenrooiers: de Quatro en de Big Six. De machines kunnen dankzij het ExcenterPlus-systeem volgens de fabrikant tot 35 procent sneller rooien. Volgens Millenaar onderscheiden Agrifac-machines zich door hun intuïtieve bediening.

“Eigenlijk heeft Agrifac altijd hele goede technologie voortgebracht”, aldus Millenaar. “Er zat echter geen goed verkoopteam aan vast. Agrifac staat nu op drie beurzen tegelijk, durft klanten ook ver van huis te zoeken. Vroeger verkocht Agrifac meer dan 90 procent binnen de Benelux, nu blijft slechts 50 procent van de spuiten in Nederland. Bij de bietenrooiers, toch wel onze grootste groeier, ligt dit percentage vanwege het kleine bietenareaal in Nederland nog fors lager. We verkochten al tientallen bietenrooiers buiten Nederland, maar pas binnenkort gaat de eerste Big-Six draaien in Nederland, en wel vlakbij in de Noordoostpolder, bij loonbedrijf Schilder.”

Het komende jaar hoopt Agrifac, dat in de regio-Steenwijk zoekt naar een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor en de assemblagelijn, 76 bietenrooiers te verkopen, en 70 tot 80 zelfrijdende spuiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.