Home

Achtergrond 185 x bekeken

Activisten bestraft voor diefstal walvisvlees

Twee Japanse actievoerders van Greenpeace zijn maandag voor de Japanse rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

De twee werden aangeklaagd voor de diefstal van walvisvlees. Dat heeft Greenpeace maandag gemeld. In een poging illegale handel in walvisvlees aan te tonen, onderschepten de actievoerders walvisvlees en deden met een doos walvisvlees aangifte bij een politiebureau. Hun plan keerde zich tegen hen, toen de actievoerders tot hun eigen verbazing gearresteerd werden wegens diefstal.

Greenpeace reageerde verontwaardigd op de veroordeling van de twee Japanners: "Met dit vonnis geeft de Japanse rechtbank een duidelijk signaal dat opkomen voor het milieu en beschermen van walvissen in Japan blijkbaar een misdaad is.'', aldus Joris Thijssen, campagnedirecteur van Greenpeace.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.