Home

Achtergrond 561 x bekeken 2 reacties

Abengoa koopt vooral graan buiten Nederland

Nederlandse graantelers hebben vooralsnog meestal nog te weinig inzicht in hun CO2-huishouding om te kunnen leveren aan de bio-ethanolfabriek van Abengoa in Rotterdam.

Dat zegt verkoopmanager Bas Jan Remijn van de Spaanse biobrandstoffenproducent. De fabriek neemt bij volle capaciteitsbenutting circa 1,2 miljoen ton tarwe en mais mee.

"Abengoa moet van de Europese Commissie de CO2-uitstoot van de gehele keten rapporteren en moet aan strenge milieuvoorwaarden voldoen om bio-ethanol af te mogen zetten. In de praktijk zijn telers in Duitsland daar nog meer op ingesteld dan telers in Nederland." Buiten Duitsland wordt ook veel tarwe ingekocht in Frankrijk. Mais wordt overal in Europa gekocht.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerke

    Hoezo zijn met name de franse telers daar meer op ingespeeld? Wat voor zaken houden die bij, die wij in Nederland niet bij houden? Hebben die telers allemaal een CO2 balans voor hun bedrijf? Draai ons geen rad voor de ogen en vertel gewoon ware zaken!

  • no-profile-image

    Zwarte piet

    Wie in dit verhaal gelooft denk dat de sint over enkele weken weer uit Spanje aankomt. Ze hebben grote mais inkopen gedaan in zuid Amerika goed voor de co2 reductie!

Of registreer je om te kunnen reageren.