Home

Achtergrond 186 x bekeken

600.000 soorten torren en kevers naar Leiden

Ruim 600.000 soorten torren, kevers, wespen, motten, wantsen en andere insecten verhuizen deze dagen van Wageningen naar Leiden, verpakt in 3700 insectenboxen.

De gigantische hoeveelheid dode dieren was eigendom van de leerstoelgroep Entomologie van de Wageningen Universiteit, maar wordt nu ondergebracht in het Nederlands Centrum voor Biodiversiteit Naturalis in Leiden.

Wageningen wilde de collectie liever zelf houden, zegt hoogleraar entomologie Marcel Dicke, maar het werd te duur. De leerstoelgroep is onlangs verhuisd naar nieuwbouw. Huisvesting en beheer van de collectie, die sinds 1882 is opgebouwd, zou 70.000 euro per jaar gaan kosten en dat kan de leerstoelgroep niet opbrengen. Dicke vindt inbedding bij NCB Naturalis, dat een van de grootste natuurwetenschappelijke centra ter wereld moet gaan worden, nu de beste oplossing.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.