Home

Achtergrond 152 x bekeken

Zuiden van Pakistan loopt verder onder

In het zuiden van Pakistan zijn wederom tienduizenden mensen op de vlucht geslagen voor het wassende water.

De overstromingen hebben vier nieuwe districten in de zuidelijke provincie Sindh getroffen, waardoor de afgelopen 24 uur meer dan 200.000 mensen moesten vluchten. Dat meldde een lokale functionaris zondag.

Onder meer uit de stad Shahdadkot moesten de inwoners vluchten. Het merendeel van de 100.000 inwoners van de stad is volgens de provinciale minister van Irrigatie inmiddels in veiligheid gebracht. "Maar er zitten nog wat mensen vast in de dorpen rond de stad, die we proberen te redden'', aldus Jam Saifullah Dharejo.


Het water stroomt door Sindh op weg naar de Arabische Zee. De komende dagen zal het peil iets zakken, verwachten experts. Tot die tijd probeert de overheid de resterende dijken rond grote steden te versterken. Zo zijn de waterkeringen rond Hyderabad, de tweede grote stad van Sindh, verstevigd. Volgens de minister loopt de stad geen gevaar.


Door de overstromingen zijn ongeveer 20 miljoen mensen getroffen. Meer dan 4 miljoen mensen zijn dakloos en meer dan 1600 mensen zijn omgekomen. Ongeveer 20 procent van het land staat onder water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.