Home

Achtergrond 254 x bekeken

Wetenschappers gaan koraalcellen bewaren

Amerikaanse wetenschappers gaan cellen van koraal bevriezen en bewaren voor later.

De 'koraalbank' is nodig om bedreigde soorten in de toekomst opnieuw te kunnen laten groeien. Dat meldt een woordvoerder van het Hawaï Instituut voor Mariene Biologie.

In de vriezer wordt onder meer sperma van koraal opgeslagen. Dat kan worden ontdooid om later gebruikt te worden bij het herstel van populaties. Ook embryonale cellen van bijvoorbeeld het paddenstoelkoraal zitten in de koraalbank. De onderzoekers hopen snel veel cellen van Hawaïaans koraal te verzamelen. De inhoud van de koraalbank kan jarenlang goed blijven.

De koraalriffen van Hawaï worden ernstig bedreigd. Dat komt onder meer door vervuiling en door het vissen met dynamiet. ,,Tenzij we nu actie ondernemen kunnen de koraalriffen en de dieren die daarvan afhankelijk zijn, binnen veertig jaar verdwijnen'', aldus de onderzoekers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.