Home

Achtergrond 221 x bekeken

Welsh lamsvlees bij restaurants komt niet uit Wales

Een flink aantal restaurants en eetcafé’s in Wales hebben ’Welsh lam’ ofwel lamsvlees uit de eigen streek, op het menu, terwijl dat vlees in werkelijkheid niet uit Wales, maar soms zelfs uit Nieuw-Zeeland afkomstig is.

Dat is een schandaal en betekent een belangrijke stap terug bij de promotie van kwaliteitsvlees uit Wales, vindt de Farmers Union of Wales.
Een onderzoek van de voedselcontroledienst heeft aan het licht gebracht dat de helft van de 244 bezochte eetgelegenheden niet kon of wilde aangeven waar het als ’Welsh lamb’ op het menu gepresenteerde vlees vandaan kwam. De horeca gebruikt die aanduiding graag omdat lamsvlees uit Wales bekend staat om de hoge kwaliteit en dus voor een hogere prijs op de kaart gezet kan worden.
FUW-voorzitter Gareth Vaughan is woedend: ”De laatste tijd is al een aantal zaken over misleidende etikettering aan het licht gekomen en nu dit weer. De boeren in Wales hebben alle reden om eerlijke en eenduidige aanduidingen voor hun producten te eisen. Wij zijn terecht trots op onze producten en de hoge eisen die we hier aanhouden op het gebied van welzijn, duurzaamheid en het milieu. Ik word er daarom ziek van als ik zie dat bedrijven in Wales routinematig hun klanten misleiden. Gelukkig beginnen de autoriteiten er nu iets aan te doen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.