Home

Achtergrond 205 x bekeken

Waterschap Vallei & Eem hele nacht in touw

Waterschap Vallei & Eem probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat woonwijken, industriegebieden en polders waar vee staat, onderlopen met water.

Vier ploegen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag verschillende controles uitgevoerd, zo liet het waterschap vandaag weten.

In verband met de extreem grote hoeveelheid neerslag werden alle gemalen en pompen meerdere keren gecontroleerd in onder meer Soest, Baarn, Amersfoort en Barneveld. Het waterschap verwijderde vuil om het water zo goed mogelijk af te voeren. Alle gemalen draaien nu op volle capaciteit. Voor de zogenoemde Leliewoningen in de Amersfoortse wijk Kattenbroek die te laag zijn gebouwd, is de situatie zorgelijk. Hier zijn zandzakken neergelegd.

Voor het eerst sinds 1995 is donderdagavond ook het stoomgemaal Hertog Reijnout in de polder Arkemheen in Nijkerk gaan draaien. Het gerestaureerde monument uit 1883 wordt alleen nog in werking gesteld bij calamiteiten. Normaal gesproken draait het nog maar enkele dagen per jaar, als toeristische attractie.

De controle in het waterschap blijft vrijdag intensief. Aan het einde van de middag beslist een calamiteitenteam of ook de komende nacht wordt gecontroleerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.